KOOS WILTENBURG

Koos Wiltenburg (1954) begon op 17 jarige leeftijd als basgitarist in een rock en blues band. Op 21- jarige leeftijd ging hij klassiek contrabas studeren aan het conservatorium van Rotterdam.3 Jaar later ging hij daar ook jazz studeren.
Hij studeerde voor beide richtingen af in december 1983.Gedurende die tijd was hij al werkzaam als professioneel musicus, zowel als contrabassist als basgitarist. Toen hij 21 was, won hij met , o.a. Arno van Nieuwenhuize, het Laren Jazz festival. Als freelancer speelde hij in veel groepen en theaterproducties. Daarnaast werkte hij mee aan veel studio-opnames,  radio- en tv uitzendingen.

Met het trio Intrioduction van pianist Harry Happel en met het trio van pianist Johan Clement speelde hij door heel Europa en op alle belangrijke podia en festivals (onder meer: het North Sea Jazz Festival, Antibes, Cannes, Brussel). Met deze trio’s maakte hij veel cd opnames en speelde hij in verschillende radio-uitzendingen.

Tevens begeleide hij veel musici o.a.: Lee Konitz, Slide Hampton, Urbie Green, Dee Daniels, Charles McPherson, Toots Thielemans,Georgie Fame,Hal Singer,Benny Bailey,Tom Kirkpatrick,Dave Pike,Marjorie Barnes en vele anderen.

Koos heeft veel cd’s opgenomen en produceerde ook opnames voor Dee Daniels, Louis de Vries, 5 cd’s van het Johan Clement trio , Eddy Doorenbos, the Hague Jazz Quartet en voor de klassieke cellist Arturo Muruzabal

Koos werkt sinds 1987 als docent contrabas en basgitaar voor het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

In mei 2006 verscheen onder zijn eigen naam de cd “Worth a journey”, een cd met allemaal eigen composities en teksten.

Oktober 2008 verschijnt de cd “What a wonderful day for the Blues” in samenwerking met gitarist Eef Albers, saxofonist/klarinettist Leo Janssen en drummer Arno van Nieuwenhuize en gitarist Thomas Zoetelief

Najaar 2010 cd KOOS WILTENBURG GROUP – “HANDS ON”  met Eef Albers-Leo janssen-Thomas Zoetelief-Arno van Nieuwenhuize en Mamour Seck.

2018: Jubileum LP/CD 10 jaar Rue de la Gare met Denise Jannah, Marjorie Barnes, Deborah Carter, Ben van den Dungen,Leo Janssen,Barend Petersen,Wouter Kiers, Eef Albers,Peter Tiehuis,Rudy de Queljoe,Bas van Lier,Ronald Snijders ,Arno van Nieuwenhuize                                                                  

 

Heden: Koos Wiltenburg Group/  Thijs van Leer group feat. Eef Albers en Pierre van der Linden/                                                                                                                                                              
Thomas Zoetelief, Koos Wiltenburg,  Arno van Nieuwenhuize  trio/ Sessie bon  reunion band / Johan Clement en Marc Schenk.